Vuokraamme käyttöösi juhla- ja kokoustilaa, sekä saunaa jonka yhteydessä tupa-tila.

Rauhanasema on vanha, vuonna 1915 rakennettu puutalo. Entinen Pasilan rautatieasema siirrettiin kokonaisena Veturitorille syyskuussa 1984 ja kunnostettiin talkoilla Rauhanasemaksi vuonna 1986. Talon omistaa Suomen Rauhanliitto.

Rauhanaseman tilojen ulosvuokraus 

Rauhanasema on rauhantyön toimintakeskus, jonka juhla- ja kokoustiloja vuokrataan ulkopuolisille niiltä osin kuin on tiloissa vapaata.

Vuokrattavia tiloja ovat noin 50-60 hengen juhlasali ja kellarikerroksessa tupa. Salin yhteydessä on keittiö astioineen.Kellarikerroksen kodikas Tupa on noin 25 ihmiselle ja siihen kuuluu lisäksi saunatila pukuhuoneineen.

UUTTA! Rauhanaseman salissa on avattu lounaskahvila 15.10. alkaen. Kahvila on avoinna arkisin klo 13.30 asti. Leni´s Cafe -yrittäjältä voi myös tilata tarjoilut omiin tilaisuuksiin.

Kahvilan tulo aiheuttaa pieniä muutoksia vuokraustoimintaan koska käytössä samat tilat mm. keittiö uudistunut ja salin takaosaan sijoitettu tarjoilu kalustoa, mistä kannattaa kysellä. Jatkamme kuitenkin myös sali tilan ulosvuokrausta kahvila aikojen ulkopuolella!

Tilojen ulosvuokrausaika on salissa jatkossa arkisin ma-pe klo n. aikasintaan 15.30, mieluiten 16  alkaen - ja vain n 20.30 asti mutta sitten  kuten ennenkin lauantaina ja sunnuntaina  pääsääntöisesti klo 12-24. 

Vuokrattavia tiloja ovat noin 50-60 hengen juhlasali ja kellarikerroksessa tupa. Salin yhteydessä on keittiö välineineen (astiasto sisältyy hintaan). Tupa on noin 25 ihmiselle ja siihen kuuluu lisäksi saunatila pukuhuoneineen.

Sali soveltuu esimerkiksi kokouksiin, syntymäpäivä- ja valmistujaisjuhliin, häihin ja muihin juhliin. Pienemmässä Tupa-tilassa voi järjestää kokouksia, pieniä juhlia, saunailtoja ja muita illanistujaisia. Koululuokille ja alle 20-vuotiaille tiloja ei vuokrata.

Salia ja tupaa tullaan jatkossa vuokraamaan jos haluaa myös tuntiveloitukseen perustuvilla hinnoilla lukuun ottamatta lauantaita, jolloin vuokrahinta on aina kokonaishinta.Jatkoaikaa saa lisämaksusta klo 24-02. 

Vuokrausaika on kokonaiskäyttöaika. Aloitus- ja lopetusaika sovitaan aina etukäteen ja tiloihin voi tuoda tavaraa varausajan mukaan ja tilat on myös tyhjennettävä sen puitteissa. Koska perjantain vuokrausaika on niin lyhyt, voi perjantaisin järjestettäviä tilaisuuksia varten sopia ruokien tuomisesta jo torstai-iltapäivänä. Muuten Rauhanasemalle pääsäntöisesti ei valitettavasti voi tuoda tavaroita siis etukäteen, eikä jättää tiloihin, koska tilojen siivouksellekin on jätettävä aikaa ja talossa on paljon muutakin toimintaa.

Vuokrahintaan sisältyy viikonloppuna aina siivous ja yksi tilojen näyttö sovittuna aikana. Salissa astiat kuuluu hintaan. Arkivuokraukset salissa kahvilan kiinnioloaikoina on tarkoitettu lähinnä kokous- ym. lyhyempiin tilaisuuksiin, jossa vuokralainen saa siivottua itse jälkensä. Sali on juhlakäytössä viikonloppuisin. 

Tiloissa tulee noudattaa yleistä Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen asettamaa 90 desibelin melurajaa. Vuokralainen on velvollinen huolehtimaan itse musiikin esittämiseen liittyvistä Teosto-korvauksista ja mahdollisesti tarvittavista luvista, jos tilaisuuden luonne sitä edellyttää.

 

Tiedustelut, varaukset ja tilojen näytöstä sopiminen

Tiloja voi kysyä, ja tehdä myös alustavia varauksia puhelimitse, ta sähköpostilla jos ilmoittaa yhteystietonsa ja vahvistaa / peruu varauksen mahdollisimman pian /sovitusti!

Sen jälkeen kun on vahvistanut varauksen sähköpostilla tai suullisesti Rauhanliittoon on varaus sitova niin, että peruutuksesta on ilmoitettava 30 vrk ennen pe-su olevaa ns viikonlopun vuokrauspäivää, tai 15 vrk ennen ma-to ns arkivarauksen vuokrauspäivää. Muussa tapauksessa peritään vuokra kokonaisuudessaan varaajalta.    

Rauhanasemalla ei ole vahtimestaripaveluita, minkä takia sovitun näytön
yhteydessä selitetään kaikki ovien lukinnasta tiskikoneen toimintaan.
Näyttöön on hyvä varata noin 20 minuuttia. Toivomme, että sovit etukäteen arkena sekä näytöistä että avainten hausta. Hoidamme vuokrausasioita rauhantyön ohella, emmekä aina päivystä
toimistolla, joten näin varmistamme asioiden sujumisen joustavasti.

Pääsääntöisesti toivomme näyttöjen ja avainten haun tapahtuvan maanantaisin tai torstaisin. Kiitos!

 

Rauhanaseman sali  

 • korkea, kaksiosainen tila: yhteensä 90 neliötä ( kuvassa "takahuone" muutuu keittiönjatkeeksi syyskuun 2018 aikana)
 • tilaa max 60 hengelle pöytiä 18 ja tuoleja 60, pöydän koko 70 x 120 cm, pöydät yhdisteltävissä
 • keittiö välineineen käytössä
 • 60 hengen astiasto ilman lisäveloitusta (pestävä varauksen päättymiseen mennessä tiskikoneella)
 • piano 
 • kokousvälineitä vuokrattavissa tai käyttöön pyynnöstä
 • salia vuokrataan syyskuusta alkaen  ma -  pe puolipäivävuokralla 15.30-20.30, viikonloppuna koko päivävuokra,  tai tuntiveloitus. 
Rauhanaseman juhlasalin pohjapiirrosRauhanaseman juhlasalin pohjapiirros

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tupa saunatiloineen 

Viihtyisä tila kokouksiin ja seurusteluun talon pohjakerroksessa.

 • tupa, jossa istumapaikat ja pöytiä noin 25 hengelle 
 • yksi sauna, pesuhuone ja pukuhuone
 • jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeittimet 
 • saunapyyhkeet korvauksetta 
 • ei keittiötä eikä astioita 

Vuokrattavat kokousvälineet ja musiikkilaitteet

 • DVD-soitin 40 €
 • Videotykki 40 €
 • Ministereolaite (CD, kasetti, radio) 20 €

Kokousvälineet käyttöön pyynnöstä

 • tietokoneeseen kytkettävät kaiuttimet
 • fläppitaulu
 • piirtoheitin
 • diaprojektori

Uusi Pasilan asema tuo Rauhanaseman viereen

Rauhanaseman vieressä rakennetaan uutta TRIPLA-keskusta. Talon vieressä on ollut keväästä 2017 alkaen Pasilan väliaikainen rautatieasema, jonka taksitolppa ja inva-pysäköinti ovat aivan Rauhanaseman päädyssä. Rauhanaseman vuokralaisille tarkoitetuille kahdelle asiakasparkkipaikalle ajetaan talon takaa, ja muutenkin aseman liikennejärjestelyt ovat muuttaneet hieman kulkuväyliä aseman lähellä.

Estettömyys
Rauhanaseman avatun lounaskahvilan uuden keittiön takia on pohjakerrokseen nk salin vanha esteettömämmän kulun ramppi (kuvassa) tulee sellaiseen tilaan joka nyt hyvin ahdas. Rauhanasemalle ollaan rakentamassa uusi kulkuramppi kunhan luvat talon ollessa yli 100 vuotta vanha suojeltu asema yms asiat saadaan kuntoon, mutta juuri tällä hetkellä esteetön kulku aseman juhlasaliin hankalaa.
Rauhanliitto pahoittelee asiaa syvästi ja yrittää nopeuttaa uuden rampin rakentamista ja muutenkin tilojemme esteettömyysasioita!

 

 

Vuokrausasioissa ole yhteydessä:

rauhanliitto(at)rauhanliitto.fi
puh: 040-7171575

Hinnasto ja maksamistapa

Katso kuvia tiloista!

Katso esimerkkikuvia kalustuksesta.